Webshop

Informatie

Afwerking

 

Drukwerk personaliseren

Op zoek naar gepersonaliseerde flyers, folders of ander drukwerk? Bij ons bestel je makkelijk en snel verschillende producten voorzien van een personalisatie. Let op: drukwerk personaliseren neemt extra tijd in beslag. Wij rekenen hiervoor 2-3 werkdagen extra bovenop de standaard levertijden.

Welk drukwerk is te personaliseren?

De meeste producten kunnen wij in lage oplage (digitaal drukwerk) personaliseren. Denk aan ansichtkaarten, briefpapier, deurhangers, entreekaarten, flyers en folders. Wil je drukwerk met een hoge oplage (offset drukwerk) personaliseren? Neem dan contact met ons op.

Drukwerk personaliseren

Welke gegevens wij op jouw gepersonaliseerde bestelling drukken, is helemaal aan jou. Zo kunnen we contactgegevens toevoegen, maar ook bijvoorbeeld je drukwerk voorzien van verschillende teksten per doelgroep. Let op: een personalisatie kan alleen gerealiseerd worden met een Excel-bestand.

Excel-bestand met personalisatiegegevens

Een Excel-bestand bestaat uit kolommen. Wij zien elke kolom als een afzonderlijk tekstveld in het ontwerp. Dit betekent dat als je Excel-bestand uit 2 kolommen bestaat, wij 2 tekstvelden toevoegen op het drukwerk. Jouw Excel-bestand dient uit minimaal 1 kolom te bestaan.

QR-codes, EAN-codes en andere codes in drukwerk

Deze codes plaatsen wij afzonderlijk van elkaar in je ontwerp. We ontvangen deze codes dan ook graag als losse afbeeldingen én genoemd in een Excel-bestand. Het Excel-bestand mag 1 kolom hebben met in elke cel de bestandsnaam van de afbeelding. Denk aan barcode_01.pdf, barcode_02.pfd etc. Let op: de bestandsnamen van de afbeeldingen moeten overeenkomen met de bestandsnamen van de afbeelding in de kolom in Excel. Uiteraard ontvang je een digitale proefdruk.

Bestanden aanleveren

Als je jouw bestelling in de winkelwagen hebt geplaatst, vragen wij je de bestanden aan te leveren. Het drukbestand (zonder personalisatie), opgemaakt volgens de werktekening, kun je eenvoudig via de website aanleveren. De overige bestanden ontvangen we graag per mail. Let op: vermeld in de onderwerpregel altijd je ordernummer. Bestanden die wij per mail dienen te ontvangen:

  • een voorbeeld van het drukbestand met personalisatiegegevens
  • een Excel-bestand met de personalisatiegegevens, opgeslagen als .csv
  • eventueel codes als losse afbeeldingen, opgeslagen als .png, .jpg of .pdf
  • eventueel fonts die gebruikt mogen worden
Gepersonaliseerd drukwerk verzenden

Gepersonaliseerd drukwerk kunnen wij op 2 manieren verzenden. We verzenden het naar het opgegeven bezorgadres of rechtstreeks naar alle ontvangers. Als we het drukwerk naar verschillende adressen mogen verzenden, mag je hiervoor contact met ons opnemen. Jij bepaalt namelijk met welk vervoersbedrijf wij jouw drukwerk mogen verzenden. Daarnaast kunnen we dan ook meteen een offerte opstellen.