Webshop

Informatie

 

Milieu (MVO)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een punt wat voortdurend aandacht behoeft. Daarom staat het milieu bij ons hoog in het vaandel. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Praktisch al ons afval wordt verzameld en gerecycled. Verder hebben we maatregelen doorgevoerd zonder concessies te doen aan de kwaliteit van jouw drukwerk. In onze drukkerij werken we met klimaatneutrale grondstoffen en bio-inkten en maken we uitsluitend gebruik van groene stroom. Ook op het gebied van papier kunnen we je diverse milieuvriendelijke soorten aanbieden.

Biologische inkten

Wij maken in onze drukkerij zoveel mogelijk gebruik van klimaatneutrale grondstoffen en drukken met bio-inkten die op plantaardige oliën gebaseerd zijn. Het mengen van inkt doen we zorgvuldig en gedoseerd. Onze mengmachine stelt ons in staat om inkt tot op de gram nauwkeurig te mengen. Hiermee kunnen we onze inktafval tot een minimum beperken.

Groene stroom

Als drukkerij kun je er niet omheen dat je veel energie nodig hebt tijdens het productieproces. Binnen ons bedrijf doen we er zoveel mogelijk aan om energiebewust te werken. In het totale proces maken we daarbij uitsluitend gebruik van gegarandeerd 100% groene stroom.

Chemievrije Sonora Offsetplaten

De Sonora offsetplaten zijn volledig recyclebaar. Ze worden direct op de plaatbelichter belicht. Hierdoor worden ze niet meer ontwikkeld en hebben we geen ontwikkelmachine- en chemicaliën meer nodig. Geen afvalwater meer en minder energie en water.

EcoSolvent Inkten, toners cartridges

De toners die gebruikt worden hebben een exclusieve rol-laadtechnologie die garandeert ozonvrije uitstoot. Deze schone technologie is niet schadelijk voor de menselijke gezondheid of het milieu en maakt de cartridge zelfs compacter omdat er minder onderdelen nodig zijn. Bovendien zijn alle Canon-toner en -cartridges ongevaarlijk. Dit houdt in dat voor Canon-cartridges geen speciale behandeling of verwerking vereist is. EcoSolvent inkten zijn kras-, water- en weersbestendig. Ze zijn ongevoelig voor UV-stralen en verkleuren daarom niet. De inkten zijn economischer omdat ze in hoge mate krasbestendig zijn en in normale gebruiksomstandigheden geen beschermfilm nodig hebben. EcoSolvent inkten bevatten, in tegenstelling tot de vroegere Solvent-inkten, geen schadelijke dampen, zijn milieuvriendelijk en bevatten geen stoffen die overmatig schadelijk zijn voor mens, dier en milieu.