Webshop

Informatie

Afwerking

 

De Prepress service verzorgt alles vóór het drukken

Onze prepress service staat voor kwaliteit. De bestanden die je aanlevert worden door ons in onze studio gecontroleerd op verschilende aspecten die belangrijk zijn voor een mooi product. Zo controleren wij of de resolutie goed is van de bestanden. Missen er geen afbeeldingen of lettertypes in je bestand? Bevat elke pagina voldoende afloop en de nodige snijtekens? Klopt de indeling en het aantal pagina's? Wij weten als geen ander dat er een blindheid ontstaat als iemand te lang bezig is met hetzelfde bestand. Daarom is de kans groot dat ons iets opvalt wat door jouw vingers zou kunnen zijn geglipt.

Bewerkingsmogelijkheden

Wij kunnen bestanden verwerken met verschillende programma’s en verschillende formaten, zoals:

  • Adobe InDesign
  • Illustrator
  • Photoshop
  • PDF
  • Certified PDF
  • en meer.

Digitale bestanden opgemaakt in Word en PowerPoint kunnen wij wel drukken, zolang we deze maar opnieuw kunnen namaken in opmaakprogramma’s zoals Adobe InDesign. Het is verstandig dat je bij het aanleveren de beelden en lettertypes los meelevert. Zo kunnen wij je Word en/of Powerpoint bestanden gebruiken als werktekening en ombouwen naar een PDF van drukwerk kwaliteit. De afbeeldingen worden namelijk 'compressed' in Word en Powerpoint en kunnen daardoor kwaliteitsverlies meemaken.

Zekerheid tijdens het aanleveren over de juiste stansvormen

Je aangeleverde bestanden van verpakkingen en stansmessen kunnen wij ook controleren op de juiste vouw- en montagewijzen, de inktdekking, EAN- of Barcodes en meer. De prepress service heeft ruime ervaringen met complexe verpakkingen met diverse toegepaste veredelingen zoals vernislagen, folies en meer. De prepress afdeling verzorgt ook co-creaties waarbij wij jou designs werktekenen en een goed eindresultaat garanderen. We bieden zelfs een eigen stansmes-service, waarbij je gebruik kunt maken van onze uitgebreide bibliotheek van digitale stansmessen. Er zijn stansmessen en vormen beschikbaar voor alle mogelijke verpakkingen en promotiemiddelen. We verzorgen ook de controle van de door jou ontworpen stansmessen en kunnen dummy-verpakkingen in kleine oplage produceren. In onze berekeningen houden we bijvoorbeeld rekening met de dikte van het gekozen materiaal en de vouwwijze van jouw model. Zo weet je zeker dat het goed komt!

Proefdrukken analoog én digitaal

Nadat onze prepress service het bestand heeft behandelt ontvang je van ons een digitale proefdruk waar je op inhoud kan controleren. In sommige gevallen kun je ook vragen om een analoge proefdruk waarbij een uitdraai gemaakt wordt, om een impressie te krijgen van het eindresultaat. Als je nog andere aanlevertips wilt kun je contact met ons opnemen via mail, telefoon of social media.

Tekstcontrole en correctie

Een typefoutje is zo gemaakt, dat weten we allemaal. Daarom is het des te belangrijker om hier goed naar te kijken. De gevolgen kunnen groot zijn. Eén tikfoutje, een komma of cijfer op jouw verpakking, bijsluiter of brochure kan raar uitpakken. Daarom heeft Hoekstra de ‘Check, Check, Dubbelcheck Service’ in haar ISO9001 kwaliteitsborgingssysteem waarbij we alle teksten nog één keer goed checken. Goed en foutloos drukken begint bij ons dus niet pas op de pers. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent in deze Check, Check, Dubbelcheck Service.