Hoekstra Drukkerij

Opmaak en bestanden aanleveren

Onze workflow controleert op de meest gangbare fouten. Denk hierbij aan het per ongeluk gebruiken van steun- of RGB-kleuren in full color drukwerk, missende fonts, een ontbrekende afloop, te hoge inktdekkingen en nog veel meer. Als u wilt, kunnen wij ook een inhoudelijke controle uitvoeren. Hierbij controleren we uitgebreid de spelling, de telefoon- en internetgegevens en andere zaken. De technische controle is automatisch, een inhoudelijke controle gebeurt op verzoek.

U ontvangt standaard ter akkoord een digitale technische Soft Proof van het bestand zoals wij het gaan drukken. Uiteraard kunnen wij ook een geprinte kleurenproef voor u verzorgen. Het papieren traject neemt weliswaar iets meer tijd in beslag, maar leidt doorgaans wel tot eenduidiger resultaten. De keus is aan u.

In principe totdat u een definitief akkoord heeft gegeven op de proef die we u toezenden alvorens we gaan drukken. Als u daarna nog correcties wilt doorvoeren kunt u dat het beste direct even kenbaar maken via e-mail of telefoon. Flexibiliteit is namelijk een kenmerk van onze bedrijfsvoering. Wij proberen onze klanten altijd zoveel mogelijk van dienst te zijn.

Aanleveren kan per e-mail naar studio@hdu.nl (tot 8 Mb) of via ons eigen WeTransfer kanaal (tot 2 Gb) dan wel FTP. U kunt DVD’s, USB-sticks en andere informatiedragers ook per post versturen naar Postbus 32, 9076 ZN Sint Annaparochie. Als u nog grotere bestanden heeft, kunt u uiteraard ook zelf langs komen met een draagbare Harde Schijf. Wij kopiëren de benodigde bestanden dan ter plekke.

De studio van Hoekstra kan aangeleverde bestanden verwerken van de meest gebruikte professionele opmaakprogramma’s zoals Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator, Microsoft Word, Office en Publisher.

Ook verwerken we PDF en Certified PDF bestanden. Houdt u bij het maken van de PDF wel rekening met afloop (5 mm rondom), snij- en (indien vereist) vouwtekens? Als u niet weet hoe u een goede PDF kunt maken, verwijzen we u graag naar onze JobOptions. Dit is een verzameling van programma-instellingen voor het aanmaken van een drukklaar PDF-bestand. U kunt JobOption downloaden via onze site. Op deze manier voldoet een bestand altijd aan onze specifieke kwaliteitseisen en worden vertragingen beperkt. Als u niet zeker weet hoe u een drukklare PDF moet maken, willen wij dat graag voor u verzorgen. U kunt de opmaak (en de gebruikte afbeeldingen en fonts) verzamelen en door ons laten verwerken tot PDF.

Drukklare documenten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, om een mooi eindresultaat te krijgen. Daarom hebben wij deze voor u op een rij gezet. Mocht u na het lezen nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de studio of uw orderbegeleider.

Download onze aanleverspecificaties hier!

Download onze Job Settings hier!

 

Terug naar de veelgestelde vragen

Hulp nodig?

Wij zijn er voor u, chat, bel of mail

  • Bezoekadres
  • Van Harenstraat 23 -27
  • 9076 BS Sint Annaparochie
  • 0518 401228