Webshop

Informatie

 

Veelgestelde vragen

 
Je zoekt een antwoord op een specifieke vraag? De vragen die klanten ons het meest stellen hebben wij hieronder per onderwerp gebundeld.

 

Opmaak en bestanden aanleveren

Onze workflow controleert op de meest gangbare fouten. Denk hierbij aan het per ongeluk gebruiken van steun- of RGB-kleuren in full color drukwerk, missende fonts, een ontbrekende afloop, te hoge inktdekkingen en nog veel meer. Als je wilt, kunnen wij ook een inhoudelijke controle uitvoeren. Hierbij controleren we uitgebreid de spelling, de telefoon- en internetgegevens en andere zaken. De technische controle is automatisch, een inhoudelijke controle gebeurt op verzoek.

Je ontvangt standaard ter akkoord een digitale technische Soft Proof van het bestand zoals wij het gaan drukken. Uiteraard kunnen wij ook een geprinte kleurenproef voor je verzorgen. Het papieren traject neemt weliswaar iets meer tijd in beslag, maar leidt doorgaans wel tot eenduidiger resultaten. De keus is aan jou.

In principe totdat je een definitief akkoord hebt gegeven op de proef die we je toezenden alvorens we gaan drukken. Als je daarna nog correcties wilt doorvoeren kun je dat het beste direct even kenbaar maken via e-mail of telefoon. Flexibiliteit is namelijk een kenmerk van onze bedrijfsvoering. Wij proberen onze klanten altijd zoveel mogelijk van dienst te zijn.

Bestanden tot 10 mb kun je mailen naar info@drukkerijhoekstra.nl. Bestanden groter dan 10 mb kun je via WeTransfer.com versturen naar info@drukkerijhoekstra.nl. Je kunt je bestanden met ons delen via de Adobe Creative Cloud. Wij bezorgen je graag een eigen gratis FTP-account. Je kunt deze aanvragen, info volgt als wij een account aangemaakt hebben. Een gast account is ook mogelijk wanneer je eenmalig gebruik wilt maken van FTP. Het FTP programma kun je gratis downloaden, Cyberduck voor de mac: https://cyberduck.io en Mozilla voor de pc: https://filezilla-project.org. Het aanleveren van je materialen en bestanden op mediadragers kun je bij ons langsbrengen of naar ons opsturen. Van Harenstraat 23 - 27 9076 BS St.-Annaparochie. Expeditie Ingang aan de Beuckelaerstraat 31.

De studio van Hoekstra kan aangeleverde bestanden verwerken van de meest gebruikte professionele opmaakprogramma’s zoals Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator, Microsoft Word, Office en Publisher. Ook verwerken we PDF en Certified PDF bestanden. Houd je bij het maken van de PDF wel rekening met afloop (5 mm rondom), snij- en (indien vereist) vouwtekens? Als u niet weet hoe je een goede PDF kunt maken, verwijzen wij je graag naar onze JobOptions. Dit is een verzameling van programma-instellingen voor het aanmaken van een drukklaar PDF-bestand. U kunt JobOptions downloaden via onze site. Op deze manier voldoet een bestand altijd aan onze specifieke kwaliteitseisen en worden vertragingen beperkt. Als je niet zeker weet hoe je een drukklare PDF moet maken, willen wij dat graag voor je verzorgen. Je kunt de opmaak (en de gebruikte afbeeldingen en fonts) verzamelen en door ons laten verwerken tot PDF.

Drukklare documenten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om een mooi eindresultaat te krijgen. Daarom hebben wij deze voor je op een rij gezet. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de studio of je orderbegeleider. Download onze aanleverspecificaties hier! Download onze Job Settings hier!

 
Marketing & sales

Onze werkwijze kent controlepunten op belangrijke momenten in het proces. Desgewenst kunnen wij je e-mailadres opnemen in ons proces, zodat je automatisch een melding krijgt bij elke stap van studio naar verzending.

Een overzicht daarvan vind je in onze webshop onder promotiemateriaal.

Adressenbestanden kunnen worden aangeleverd in de volgende formaten: MS Access (mdb), MS Excel (xls), Google Docs of als tekstbestand (.txt) met een vaste indeling. Meer gedetailleerde informatie vind je bij materiaal aanleveren. Adressenbestanden dienen tenminste twee dagen voor aanbieding bij de verspreider naar keuze te worden aangeleverd. Als je wilt, kunnen wij ook de distributie van je producten ter hand nemen. Hiervoor werken wij samen met streng geselecteerde distributeurs; regionaal en nationaal, maar waar nodig ook mondiaal.

Jazeker. Naast het verzorgen van drukwerk staat ook fullfilment bij ons hoog in het vaandel. Buiten een optimaal resultaat in het drukproces en de uitvoering en afhandeling van je opdrachten, nemen wij graag de zorg voor het totale proces van je over. Maak een afspraak en we vertellen je er met genoegen meer over.

 
Inkoop- en voorraadbeheer

Hoekstra heeft zich gespecialiseerd in verpakkingen in de meest uiteenlopende soorten; van medicijnverpakkingen tot uniek gevormde mailingen. Een indicatie van ons werk kun je zien in de korte film daarover. Al onze verpakkingen zijn als werktekening gratis te downloaden op de pagina stansvormen.

Het leveren van kwaliteit voor een scherpe prijs gecombineerd met ondersteuning en advies is al ruim 150 jaar de drijvende kracht achter ons bedrijf. Hoekstra is bijvoorbeeld gecertificeerd conform de kwaliteitsnorm ISO 9001:2008. Dit is een gestandaardiseerde norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een bedrijf. Bij Hoekstra voldoen we al jaren aan deze hoge kwaliteitsnorm. Daarnaast mogen wij bij Koninklijk Besluit het predikaat Hofleverancier dragen. De titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ wordt slechts aan een kleine, selecte groep familiebedrijven gegeven die regionaal goed bekend staan. Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier staat onder meer voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming. Het symboliseert als het ware het respect, de waardering en het vertrouwen van de Vorst(in) tegenover de begunstigde.

Onze volledige workflow is voorzien van controlepunten op de diverse stappen in het proces. Je ontvangt via e-mail automatisch bericht van elke stap als je daar prijs op stelt. Maar je kunt er ook op vertrouwen dat wij leven en werken volgens ons aloude adagium ‘afspraak is afspraak’.

Retail en Promotie

Je kunt betalen op de wijze die je wenst na ontvangst van de factuur.

Wij kunnen bijna alle afwerkingstechnieken zelf uitvoeren, zoals vouwen, brocheren, perforeren, cacheren, lijmen, (schoon)snijden, rillen, stansen, foliedruk + blindpreeg, sealen, bijsluiters insteken, banderen, couverteren, DM pakketten vergaren. Neem voor meer informatie contact met ons op en laat je voorlichten over de mogelijkheden.

Wij hebben daar verschillende mogelijkheden voor, zoals UV spot, vernis, preeg, foliedruk, etcetera. Omdat woorden in dit geval altijd tekort schieten, laten wij het resultaat van de diverse veredelingstechnieken graag in het echt zien. Neem voor meer informatie contact met ons op. Een afspraak is snel gemaakt.

Wij beschikken over alle apparatuur om je drukwerk volgens je wensen en specificaties af te werken. Wij hebben een aantal standaard stansvormen waar je als klant kosteloos gebruik van kunt maken. Een overzicht van de beschikbare stansvormen, inclusief een korte toelichting, vindt u via stansvormen. Van elke vorm is een PDF-bestand aanwezig dat u rechtstreeks in je opmaak kunt verwerken of kunt doorsturen naar je reclamebureau. Daarnaast kunnen wij iedere mogelijke stansvorm voor je op maat maken. Onze vakmensen vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Onze eigen DTP-studio zorgt er voor dat al je opdrachten in dezelfde huisstijl worden vervaardigd. Onze medewerkers bewaken je huisstijl nauwlettend.

Op jou verzoek kunnen we het drukwerk op elke locatie in Nederland afleveren. Uiteraard ontvang je enkele exemplaren als bewijsstukken. Als je er de voorkeur aan geeft dat het drukwerk jou als afzender heeft in plaats van Drukkerij Hoekstra is ook dat mogelijk.

 
Zelf drukwerk maken

In principe is die keuze onbeperkt. Je kunt bij ons uitgebreid diverse soorten papier bekijken. Denk ook eens aan FSC-gecertificeerd papier. Dit papier is bijzonder milieuvriendelijk en draagt bij aan het behoud en de bescherming van bossen wereldwijd. Jou uiting wordt in dat geval voorzien van het officiële FSC-logo, zodat ook je vrienden en familie zien dat je zorgt draagt voor het milieu.

De kwaliteit van beide soorten drukwerk is dezelfde, maar bij een kleinere oplage of bij gepersonaliseerd drukwerk is digitale verwerking van je bestanden naar drukwerk de meest voor de hand liggende techniek. Bij grotere oplages is offset de meest geëigende methode. Uiteraard beheersen wij beide drukprocessen tot in de puntjes. Hoekstra kan als één van de weinige drukkers kleine oplagen digitaal drukwerk professioneel veredelen door technieken als hoog-, folie- en UV-spot aan je drukwerk toepassen. Zo kun je jou rapport, verpakking of andere uiting echt uniek maken en voorzien van een luxe uitstraling en blijf je toch binnen jou budget.

Afgedrukte foto’s kunnen wij zelf voor je, professioneel, inscannen en (indien vereist) bewerken of op kleur brengen. De minimumvereisten voor digitale foto’s zijn: 300 dpi op 100%.

Jazeker. Het is echter wel verstandig te onthouden dat Word-bestanden heel geschikt zijn voor het printen van rapporten, verslagen en andere eenvoudige communicatiemiddelen. Voor het aanleveren van drukwerk is Word minder geschikt. Gelukkig is onze studio volledig ingespeeld op het verwerken van Microsoft Word en Publisher bestanden. Onze DTP-studio helpt jou met plezier verder een ontwerp te realiseren en wij zetten onze creativiteit graag in om dat samen met jou uit te werken. Onze vakmensen vertellen je vrijblijvend meer over de mogelijkheden.

 
Office Management

Het uitzonderlijke van Hoekstra is het grote spectrum van diensten en producten die wij 'In House' kunnen verrichtten. In principe kunnen we zelf alle benodigde handelingen en bewerkingen die binnen het grafisch bedrijf vallen uitvoeren. In de zeer uitzonderlijke gevallen dat dit niet zo is, werken we samen met daartoe speciaal geselecteerde en gecertificeerde partners die aldus tot de Hoekstra-formule behoren.

Hoekstra werkt op persoonlijke basis met alle klanten. Voor ons ben je geen nummer. Je krijgt uiteraard een eigen contactpersoon die van jou wensen op de hoogte is. Wel proberen we onze dienstverlening met behulp van internet zo optimaal mogelijk voor je te organiseren. Zo streven we een 24/7 dienstverlening na en hebben ons proces daar op ingericht. Je kunt daardoor ook altijd zelfstandig alle voor jou relevante informatie vinden.

Ons gehele proces kent diverse controlepunten. Desgewenst kunnen wij je e-mailadres opnemen in ons proces, zodat je automatisch een melding krijgt bij elke stap van het proces, van studio naar verzending.

Levertijden zijn geheel afhankelijk van de aard en de omvang van de opdracht. Huisstijlmiddelen zoals briefpapier, visitekaartjes en enveloppen kunnen wij al leveren binnen één dag na aanlevering van de digitale bestanden. Je kunt er verzekerd van zijn dat wij de leveringstijd van jou order met je doornemen bij het aannemen van de opdracht. Vertel het alstublieft als je een spoedopdracht hebt, dan kunnen wij deze op de snelst mogelijke wijze verwerken.