Webshop

Informatie

FSC® voeren vanuit uw bedrijf

Drukkerij Hoekstra grafische specialist sinds 1859 FSC® gecertificeerd!

Het belang van verantwoord omgaan met grondstoffen is gelukkig voor bijna iedereen wel duidelijk. FSC®gecertificeerd materiaal geeft u zekerheid dat de grondstof van uw papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Verantwoord bosbeheer heeft niet alleen te maken met economische en ecologische functies, maar ook met sociale functies die het bos vervult.

Producten met een FSC®-keurmerk zijn gemaakt van grondstoffen die uit zo’n verantwoord beheerd bos afkomstig zijn. Bossen zijn belangrijk voor de opname van CO2 en de afgifte van zuurstof. Door het kappen van volwassen bomen (die nauwelijks nog CO2 opnemen) en door het aanplanten van nieuwe bomen (die volop CO2 opnemen) draagt een goed bosbeheer bij aan de CO2-reductie die nodig is om onze planeet leefbaar te houden.

Hout is een onuitputtelijke grondstof die zich ook nog prima leent voor hergebruik. Papier, wat voor een belangrijk deel bestaat uit houtvezels, is een verantwoord product dat als communicatiedrager veelal duurzamer in gebruik is en een lager CO2-footprint heeft dan digitale communicatie. Met FSC gecertificeerd drukwerk levert u dus een belangrijke bijdrage aan de bescherming van bossen en daarmee ook aan ieders leefomgeving.

Met het FSC®-certificaat kan Hoekstra Drukkerij u garanderen dat uw papier duurzaam wordt ingekocht en verantwoord wordt verwerkt tot uw product, uw drukwerk.

Behalve het feit dat Hoekstra Drukkerij mag handelen onder het FSC®-keurmerk, biedt het u als klant het voordeel dat u het welbekende FSC®-logo op uw drukwerk mag voeren. Mocht u hier interesse voor hebben, neemt u dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Hoekstra Drukkerij is gecertificeerd onder nummer SCS-COC-000652-PK.